2010. október 15., péntek

22,6%-kal nőtt a bűncselekmények száma

Kárpátalján idén 9 hónap alatt 22,6%-kal nőtt az elkövetett bűncselekmények száma a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte Vitalij Muhin helyettes ügyész a Kárpátaljai Megyei Ügyészség kibővített ülésén, melyrő a Zakarpattya.net.ua internetes hírportál számol be.
Jelentős mértékben nőtt a kiskorúak által elkövetett bűncselekmények száma, mely 332-re rúg, míg tavaly ugyanazon időszak alatt 142 bűncselekményt követtek el. A legtöbbek ezek közül a Beregszászi, a Nagyszőlősi és a Szolyvai járásokban, valamint a megyeszékhelyen, Ungváron követik el. Az esetek túlnyomó többségében lopást követnek el a kiskorúak – 207 ilyen esetet regisztráltak, ami 60%-kát teszi ki az összes, gyerekek által elkövetett bűncselekményeknek.
A megyében 12%-kal (316-ról 355-re) nőtt a kábítószer-fogyasztással és terjesztéssel kapcsolatos bűncselekmények száma. A kiskorúak által elkövetett hasonló bűncselekmények száma 5-ről 21-re emelkedett, ami 320%-os növekedést jelent.
A helyettes ügyész rámutatott az ügyészség és a rendőrség nyomozói munkájának hiányosságaira: 1228 bűncselekmény máig felderítetlen, ezek közül 564 a súlyos és különösen súlyos kategóriába tartozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése